Kodlama Haftasında Uygulayacağımız Etkinlik Kodları

Kodlama Haftasında Uygulayacağımız Etkinlik Kodları

09.10.2023 131

Cumhuriyetin 100. Yılı Temalı Kodlama haftası için hazırladığımız ve paylaşılan etkinliklerden uygulayacaığımız etkinliklerin listesi ve kodunu paylaşıyoruz. Dilerseniz kendi derslerinizde herkes için etkinlik kodunu yazarak sizler de uygulayabilirsiniz.

1-Cumhuriyet'in 100. Yılı Scratch ile Piyano Uygulaması - Kodlama haftası kapsamında Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, marşlarımızı (Biz Atatürk Gençleriyiz, gençlik marşı, izmir marşı gibi) çalmak üzere scratch programı kullanarak piyano uygulaması yapacağız. Bu etkinlikte müzik öğretmeni ile birlikte koordineli olarak çalışacağız.

HERKES İÇİN KOD HAFTASI KODU --> cw23-UcUA6

2- Cumhuriyetin 100. Yılı mBlock Yapay Zeka ile Sesli Çeviri Uygulaması - Cumhuriyetin 100. Yılı sebebiyle mBlock programında hazırladığımız yapay zeka uygulamasında Türkçe okuduğumuz Cumhuriyet şiirlerini otomatik olarak yabancı dile çevirmesini sağlayacağız.

HERKES İÇİN KOD HAFTASI KODU --> cw23-fe7yf

3- Cumhuriyetin 100. Yılı Mayın Tarlası Oyunu/Etkinlik Uygulama Aşamaları:

-Etkinlikte öğrencilerimiz gruplar halinde yarışacaklardır. 

-Etkinlikte öğrencilerimiz grup içinden bir robot öğrenci seçecektir. 

-Robot olan öğrencinin gözleri bağlanacak ve takım arkadaşlarının komutları doğrultusunda engellere basmadan hareket etmesi sağlanacaktır.

-Engellere basan takım başlangıç noktasına geri dönecektir.

-Hedefte bulunan Türk Bayrağına ilk ulaşan takım yarışı kazanır.

HERKES İÇİN KOD HAFTASI KODU --> cw23-KNDK3

4- Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Saklanmış Atatürk Silüeti - Bu etkinlik ile öğrencilerimiz bilgisayar ortamında bir resmin nasıl saklanacağını daha iyi kavrayacaktır. Kendilerine verilen sayıları kullanarak pixel boyama işlemi yapacak ve gizli olan resmi ortaya çıkaracaklar. Bunun için Cumhuriyetin 100. Yılına özel resimler kullanılacaktır.

HERKES İÇİN KOD HAFTASI KODU --> cw23-Xg0bX

5- Cumhuriyetin 100. Yılında Kodla Büyü- Cumhuriyetimizin 100. yılında uzayda kodluyoruz. Kodla büyü platformunu kullanarak öğrencilerimiz için içerik oluyturacağız ve etkinliği tamamlamalarını sağlayacağız.

HERKES İÇİN KOD HAFTASI KODU--> cw23-5T4QU

6- Cumhuriyetin 100. Yılına Özel 3D Anahtarlık Tasarımı - Kodlama haftası kapsamında öğrencilerimizle birlikte bir derslik Thinkercad etkinliği yaptıktan sonra görev olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 100. Yıl temasını kullanarak anahtarlık tasarlamalarını istemek olacak.

HERKES İÇİN KOD HAFTASI KODU-->cw23-9nnVh