Okulumuzun tarihçesi

Sırrıpaşa ortaokulu

08.11.2019 894

Sopalı Çiftliği denilen yerde, 1976-1977 eğitim öğretim yılında bir barakada, Sopalı İlkokulu adıyla, öğrenime başlayan okul, bir yıl sonra yani 1977-1978 ders yılında, şimdiki eski bina denilen iki katlı binada eğitim öğretimini sürdürmüştür.

Bölge, iş alanı olması nedeniyle aşırı göçe maruz kalır. Nüfus hızla artar. Bu hareketlilik okulun derslik sayısını yetersiz duruma düşürür. Geniş alanı bulunan okula yeni bir ek bina yapılması gündeme gelir. 1992-1993 eğitim öğretim yılında -yeni dersliklerin de hizmete girmesiyle- okul, sekiz yıllık temel eğitim programı kapsamına alınır. Bundan böyle okulun adı Sırrıpaşa İlköğretim Okulu´dur. Okul bu adını İzmit´e ilk atana vali olan Sırrı Paşa´dan alır.

1999 Kocaeli Depremi´nden sonra, bir sivil toplum örgütü olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ticari özel bir kuruluş olan Fritolay´in desteği ve katkılarıyla sekiz derslikten oluşan üçüncü ek bina yapılmıştır. 2000-2001 eğitim öğretim yılından beri 19 derslikle eğitim öğretime devam etmiştir.

2013-2014 eğitim öğretim yılında binaların depreme dayanıklı ve güvenli hale getirilmesinin gündeme gelmesiyle, eski bina yıkılarak, okula 21 derslikli bir bina yapılmıştır.